Andere Bezittingen

Buiten de hiervoor omschreven bezittingen waren nog tal van leengoederen eigendom van de familie Aangezien van deze leengoederen slechts weinig bekend is, wordt van enkele nog volstaan met een opsomming ervan met vermelding van plaats en stichter.

Ridder Hugo POLLART,kanunnik van de Domkerk O.L. Vrouw te Aken,was in 1482 bezitter van het leengoed Ulensfort.

Diederick van POLLART, bijgenaamd de Jonge, verruilt 20 september 1458 de hof Hongerbruggen bij Hunsel gelegen, welke hem als huwelijksgift was toebedeeld, met Raso BORMANS van Baexem tegen andere goederen. Tussen deze hof en het kasteel Ensebroeck lag nog een versterkte hoeve genaamd Pollaertshof.

In 1573 stichten Dirk en zijn broer Willem POLLART het leengoed de Cluijssen te Roosteren, waarvan hun oom ridder Jean van Pollart, kanunnik te Aken het vruchtgebruik had.

Van 1458 tot 1465 woonde Goswijn POLLART, die gehuwd was met Mechteld van DULCKEN in huize "den Beijer" of "de Beijart", gelegen aan de Schuitenberg te Roermond nabij het toenmalige St. Hyronimusklooster. In 1673 werd dit aan de Koning geschonken.

In St.Odilienberg lag het adellijk huis PAERLO. De laatste bezitter uit de familie was Hendrik Constantijn de POLLART van PAERLO, advocaat,gehuwd met Maria Therese Simon de VLODROP. Hij overleed 21 november 1813. Hij was met zijn broer Jonkheer Johannes Antonius Franciscus de POLLART de laatste afstammeling van de Roermondse tak van de familie.

Andries van POLLART, Heer van Exaten,was gehuwd met Barbara van EIJCK. De van EIJCK's waren uit de omgeving van 's-Hertogenbosch en bezaten "Pollaertshoff" te Vught.